Filozófiánk

Az órákon többféle labdával (kosárlabda, focilabda, kézilabda, szivacskézilabda, kogellán labda és teniszlabda) játszanak a gyerekek. Módszerünk a több labda sajátosságaira és a labdaérintések számára épül, betartva a Grassroots elveket.

Az UEFA a kétezres évek elején indította el Grassroots-programját, hogy jelezze: a labdarúgás ugyanannyira az amatőröké, mint a profiké, a szabadidősport egyenlő szinten van a professzionális futballal.

A Grassroots-labdarúgás nagyságrendekkel több embert érint, mint a profi futball. A Grassroots az amatőr, vagy más néven szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a gyűjtőfogalma, amelybe belefér a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a futsal, a fogyatékkal élők és a nők játéka is. Az Európai Szövetség, az UEFA Grassroots-programján keresztül is igyekszik erősíteni azon meggyőződését, mely szerint a labdarúgás nem az elit sportja, éppen ellenkezőleg: bárki számára könnyen hozzáférhető, hasznos szabadidős tevékenység.

Célunk:

A minőségi szabadidő eltöltés kialakítása, a gyermekek játékrepertoárjának bővítése és egészséges, játszani szerető gyermekek nevelése.

Az egyesület távlati célja továbbá, hogy az ügyesebb, komolyabb érdeklődést mutató gyermekek felkészítése az aktív élsportra, továbbadva őket egyesületeknek, szakosztályoknak.

Alapelveink:

A játék mindenkié. Legyen az labdarúgás, kosárlabda vagy kézilabda.
Mindenki, aki játszani akar tehesse azt a saját igényei, képességei és ambíciói szerint.
Diszkriminációtól mentesen, tekintet nélkül fajra, vallásra, nemre és társadalmi helyzetre.
A foglalkozásokon a lehető legtöbb labdaérintés számra törekszünk. Szeretnénk, ha a gyerekek minél több ingert kapnának.

Örömet szeretnénk szerezni a játék által, mert tudjuk:
“A játékot csak játszva lehet megtanulni!”